Vi kan ikke være i Sydney uden at tage en masse billeder af Harbour Bridge og Operahuset – så det har vi også gjort denne gang, og I får også lige et par stykker.
Vi indrømmer med det samme – vejret har været for godt til museumsbesøg.
25 grader og sol og lette vinde betyder badeture på Manly Beach og sejlture i havnen.
Og noget af det bedste ved Sydney Harbour er færgerne.
Skal vi lige spise frokost hos Doyles i Watsons Bay? Og bagefter tage en anden færge til eftermiddagskaffen hos Thelma & Louise i Neutral Bay?
Eller skal vi hellere tage færgen til Darling Harbour for en fredagsøl sammen med kontorfolket?
Vi vil det hele og gør det hele.
For første gang gik vi over Harbour Bridge. Ikke det der Bridge Climb, men en ganske almindelig gåtur over broen. Vi tog en søndagstur sammen med alle de andre turister, men især de lokale.
Vintertiden er over os – Australien gik over til vintertid den 1. april, så nu bliver her mørkt omkring klokken 18. Der er kun 8 timers tidsforskel til Danmark nu.
Vi indrømmer, at vi ikke lige kender byens rytme. Søndag aften ville vi gerne have sushi til middag – take away I ved.
Problemet er bare – fandt vi ud af – at i CBD (Central Business District), har de fleste butikker og små frokostrestauranter lukket om søndagen, hvor kontorfolket har fri.
Vi måtte vade gade op og gade ned – så dagens motion var klart hjemme – inden vi på George Street spottede varehuset Myer, der har søndagsåbent. Varehuse har normalt en Food Court i underetagen, og det havde Myer også, så her kunne vi få alt, også den lækreste sushi.
På vejen hjem kom der et par enkelte dryp, og et enkelt lyn ovenpå en varm dag gjorde ikke noget.
Tilbage i vores suite lod vi champagneproppen ”springe på Mikkelborg maner”. Flasken blev åbnet ude på balkonen, og proppen sendt ud i ”natten”. Det har også en vis effekt, når vi står på 17. etage i Sydney. Bagefter nød vi den lækreste sushi – tak Myer.
Vores venner fra Murray i 2006 – Pat & Kel – hvor vi var til julekomsammen i 2009, kom til frokost i vores lejlighed mandag eftermiddag. Vi havde nogle hyggelige timer sammen og fik genopfrisket vores venskab.
Når vi nu var på de kanter måtte vi selvfølgelig også besøge ”Slip Inn” – baren hvor Mary og Frederik mødte hinanden i 2000. Og selvfølgelig skulle vi lige have en Pint og en Schooner og kigge lidt på Aussie football på telly på rigtig indfødt maner.
Selvfølgelig har de en mindetavle på husmuren der omtaler det berømte møde.
Den sidste dag i Sydney havde vi planlagt en 4 timers walk ud til North Head som ligger ved indsejlingen til Port Jackson – Sydney ’s havn.
Samtidig havde Sydneys meteorologer besluttet sig for at levere et meget varmt vejr med temperaturer sidst i tyverne.
Foruden den flotte udsigt over til South Head og udover Stillehavet var der en helt fantastisk udsigt ind mod byen.
Men en øl i Shelley Beach og en fortjent frokost efterfulgt af et dyp i bølgen den blå lindrer alle vandringens lidelser.
Den flotteste solnedgang vi har set i Sydney gør færgeturen tilbage helt enestående.
Der var en sørgelig mail fra min søster Jette, da vi kom tilbage til vores lejlighed. Vores storebror Hans døde i morges, den 3. april – 79 år gammel. Den nærmeste var samlet omkring ham på hospitalet, og han døde stille og fredfyldt. Vi vidste, at min storebrors tilstand var kritisk, men alligevel er det et chok, og svært at være så langt væk fra familien i denne situation.
Det er sidste aften i Sydney. Vi skal pakke. For i morgen skal vi nå formiddagsflyet til Melbourne og starte på en 25 dages odysse i et kørende hjem.
Hilsen fra Sydney og
Agnes + Flemming
Se billederne her 2012-03-05 – Sydney
Her kommer næste skriv hjem.